Openstaande posten

Als ondernemer wilt u natuurlijk ten alle tijden inzicht in uw openstaande posten. Wat moet u nog betalen en welke debiteuren zijn te laat met betalen. Gaat u zelf boekhouden in ZO Boekhouden, kunt u eenvoudig een overzicht van de openstaande posten opvragen.


 

DEBITEUREN, CREDITEUREN EN OVERIGE SCHULDEN

Via het hoofdscherm kunt u ook naar de openstaande posten lijsten. Het is niet meer nodig om uw facturen die nog betaald moeten worden op een aparte stapel te leggen. U ziet namelijk in één overzicht welke facturen openstaan, wat de vervaldatum is, hoe hoog het bedrag is, naar welke rekening het bedrag moet worden overgemaakt en wat er in de omschrijving moet staan. Tevens krijgt u bij het opstarten van het programma een melding van alle klanten die nog niet betaald hebben. Vanuit dit melding scherm krijgt u desgewenst met één druk op de knop een betalingsherinnering welke u aan de klant kunt zenden.


ACTIVASTAAT

Activastaat

De meeste ondernemingen bezitten diverse bedrijfsmiddelen die over meerdere jaren gebruikt worden. Met ZO Boekhouden heeft u de mogelijkheid Activa toevoegenom deze activastaat zelf bij te houden. Het toevoegen van een activum gaat door middel van een invoerscherm zoals u rechts kunt zien. Na het toevoegen zullen de afschrijvingen berekent worden en kunt u deze op ieder moment inboeken. Zo komen de afschrijvingen niet in één boeking in uw administratie, maar kunt u deze over de maanden verdelen. Aangezien het mogelijk is om de saldi per rubriek, per maand op te vragen kunt u door de verdeling de werkelijke resultaten per maand zien.

 

Wilt u terug naar het menu, of door naar het maken van een verkoopfactuur en de klantenlijst?