FACTURATIE

Minstens zo belangrijk als al het voorgaande is natuurlijk de facturatie. Ook hier heeft ZO Boekhouden een manier gevonden om het voor u zo eenvoudig mogelijk te maken. Zo kunt u via het Facturatie Zo Boekhoudenprogramma herhaal facturen instellen. Na afloop van de aangegeven periode krijgt u bij het opstarten een melding dat het tijd is voor een nieuwe factuur. Enkel bevestigen is voldoende om deze
factuur te creëren en te boeken. Door het gebruik van de codes &maand of &kwartaal is het zelfs mogelijk om automatisch de tekst op de factuur aan te passen naar de betreffende periode.

Bij het maken van een factuur kunt u de klant uit het keuze menu kiezen. Indien de klant nog niet is toegevoegd, kunt u de gegevens zelf invullen. Er wordt dan automatisch een klantnummer toegekend en de klant wordt toegevoegd aan uw klantenbestand.

U kunt onbeperkt templates toevoegen. Het is dus niet meer nodig om voor verschillende klanten alle factuurregels opnieuw zelf te typen. Als u het een keer ingevoerd heeft, vult u een beschrijving/naam in bij template en de teksten worden opgeslagen. Ook is het mogelijk de omschrijvingen en bijhorende tarieven op te slaan. U kunt uw goederen opslaan, waarna u in het vervolg enkel het product uit de keuzelijst hoeft te kiezen waarna automatisch de prijs wordt toegevoegd.

In het facturatiescherm kunt u de prijzen zowel netto als bruto invoeren. Het programma zorgt vervolgens voor de juiste afrondingen. U kunt in het scherm ook ervoor kiezen de factuur niet op de rubriek omzet, maar een andere willekeurige rubriek te boeken. Na het maken van de factuur kunt u deze namelijk met één klik opslaan als pdf en boeken. Indien u een e-ubl-readymailadres voor de klant heeft aangegeven en uw eigen e-mail instellingen heeft ingesteld, krijgt u tevens de vraag of u de factuur per mail wilt verzenden. Naast de factuur in pdf, wordt deze ook in UBL formaat naar de klant verzonden.

Via het facturatiescherm kunt u ook de factuurhistorie opvragen. In dit scherm kunt u uit een keuzelijst de factuur selecteren, waarna u deze opnieuw kunt printen en verzenden. U kunt hier tot 1 miljoen facturen opvragen.


KLANTEN

Het laatste scherm is het klanten scherm. In dit scherm ziet u niet alleen de naw gegevens van uw klanten, maar kunt u ook per klant zien wat u aan hen gefactureerd heeft in het verleden en of Klanten ZO Boekhoudendeze facturen reeds voldaan zijn. Ook kunt u hier voor reeds verzonden facturen aangeven of u hier alsnog een periodieke factuur van wilt maken, dan wel een herhaling wilt stoppen.